IMG_20210822_115708
IMG_20210822_115619
895_9546
894_9484
Semla
previous arrow
next arrow

Gemensam dag med bön och bibelläsning 10 maj

Varmt välkommen till en gemensam dag i tystnad med bön och bibelläsning!

Söndagen den 10 maj kl 9.30-15.00 bjuder vi in till en gemensam dag med fokus på bön och bibelläsning.

Jesus säger till sina lärjungar ”Följ med mig bort till en öde trakt, så att vi får vara ensamma och ni kan vila er lite.” Mark 6:31

Vi kan alla känna att mycket har tagit ifrån oss i den här tiden, gudstjänstgemenskapen och friheten att samlas alla åldrar tillsammans. Men bönen och bibeln finns kvar som en rik källa för oss som kristna! Kan vi hitta gemenskapen där, även om vi inte kan vara tillsammans fysiskt? Kanske behöver du hjälp att ta tid för Gud? Kanske kan vi tillsammans lära oss nya sätt att be och läsa bibeln på?

Vi drar oss undan för att som lärjungarna få vara ensamma med Jesus. Vi utmanar dig därför att stänga av mobilen och att inte prata eller interagera med andra under den här tiden, för att få förutsättningar att kunna lyssna till Guds röst. Målet är att i tystnaden, var och en för sig och ändå tillsammans, få fästa blicken på Jesus och lyssna till honom.

Under dagen kommer vi att få lyssna till två undervisningspass med Eleonore Gustafsson, Linköping. Hon kommer ge oss förslag på olika sätt att be under den egna tiden och leda oss genom dagen.

Kl. 9.30 gemensamt fika under samtal. Du fikar i Verkstan eller hemma.
Kl. 10:00 – ca 11:00 ”Att läsa bibeln bedjande”
Tid för egen bön och bibelläsning

Kl. 12:00 Lunch i tystnad.

Kl. 13:00 – ca 13:45 ”Att urskilja Guds närvaro”
Tid för egen bön och bibelläsning
Kl 14:30 Avslutande andakt

Tre olika möjligheter att delta i denna bönedag

 • Du kan anmäla dig till att finnas med på plats i Verkstan den 10 maj kl. 9.30 – ca 15.00. Vi kommer bara ta emot det antal att vi kan hålla fysisk distans och så att det finns möjlighet att dra sig undan i enskildhet även vid dåligt promenadväder. Under den egna bönetiden och lunchen kan man ta en promenad i enskildhet eller hitta en egen plats i Verkstan eller Röda boden.
  Anmälan senast fredagen den 8 maj till info@nullelim.se
 • Du kan också vara med hemifrån. Då följer du gemensamt fika, föredrag och andakten direkt via webben. Streamingen kommer starta några minuter före 10:00 och du når den via följande länk: https://youtu.be/xPDq2mNleM8
  Den andra sessionen 13:00 kan nås här: https://youtu.be/XLcc_7c69qs
  Sista sessionen, andakten 14:30 kan nås här: https://youtu.be/Ggj-OzKi44M

  Den egna tiden tar du i avskildhet hemma eller ute i naturen. Om du har fler i ditt hushåll behöver ni i god tid innan prata om hur dagen ska se ut så att du/ni när tystnaden börjar kl. 10:00 verkligen kan fokusera på enskild tid med Gud. Se till att förbereda det du ska äta och det material du behöver.
 • Om du av någon anledning inte kan just den 10 maj kan du välja en annan dag och ta del av dagen via inspelning. Vi tror dock att det finns en styrka i att söka Gud tillsammans, även om vi inte kan vara tillsammans rent fysiskt. Kanske kan du ändå genomföra dagen tillsammans med någon annan?

Tag med

Fika och lunch, bibel, anteckningsblock och penna. Gärna en klocka så du att du kan stänga av mobilen helt. Skissblock och pennor kan vara bra om du tycker om att uttrycka dig på det sättet.

Att vara tysta tillsammans kan vara ovant och kännas konstigt om man är van vid att gemensam bön är ”bönebrus”. Men vi som har prövat detta tidigare vill verkligen uppmuntra dig att testa. Vi ser det som en möjlighet att söka Gud tillsammans i den här tiden och vi ber att den här dagen ska få betyda något för dig personligen och för oss som församling. Ef 3:14-21

I vissa fall används cookie-filer på vår webbsida. Genom att fortsätta använda denna webbsida godkänner du att cookie-filer används.  Läs mer