IMG_20210822_115708
IMG_20210822_115619
895_9546
894_9484
Semla
previous arrow
next arrow

Rumänien

Elimförsamlingen Askeby Örtomta har ett stort missionsengagemang i Rumänien. När den rumänske diktatorn Ceaușescu föll 1989 visades TV-inslag om fastbundna barnhemsbarn och andra svårigheter som berörde många. Flera i församlingen kände att de måste göra något och tre personer åkte till Rumänien för att se vad man kunde hjälpa till med. En av dem var Lars Gustavsson, som sedan efter många resor fram och tillbaka med sin fru Barbro fattade beslutet att flytta med hela familjen till Rumänien för att bättre kunna hjälpa på plats. De blev utsända som Elimförsamlingens missionärer 1995.

Arbetet i Rumänien har vuxit och är en egen rumänsk hjälporganisation, FCE (Fundația Creștină Elim). Den leds av rumäner och har nära koppling till EFI Fadder Insamlingsstiftelse, (vilken startade i Elimförsamlingen) där frivilligarbetare jobbar för att samla in pengar till FCEs verksamhet i Marghita, Rumänien.

EFI Fadder söker Månadsgivare, vilket du kan läsa om på www.efifadder.se
Där kan du läsa om FCEs olika projekt för att stödja övergivna barn och ungdomar, funktionsnedsatta personer, fattiga romer och andra utsatta grupper av människor i Rumänien. Där kan du också teckna dig för att få EFI Fadders Nyhetsbrev.  

Från hösten 2021 leder Camilla och Anders Liljeqvist arbetet i Marghita. Besök gärna deras blogg och få mer information om dem och arbetet de bedriver: VÅR RESA (liljeqvistcamilla.blogspot.com)

Du hittar dem även på Instagram @camillaoanders.

Lars och Barbo Gustavsson bor sedan en tid tillbaka i Sverige igen. Men hjärtat för Rumänien finns fortfarande kvar. Läs mer i Barbros blogg: www.rumfrrumnien.blogg.se

I vissa fall används cookie-filer på vår webbsida. Genom att fortsätta använda denna webbsida godkänner du att cookie-filer används.  Läs mer