IMG_20210822_115708
IMG_20210822_115619
895_9546
894_9484
Semla
previous arrow
next arrow

Mission

Rumänien

Elimförsamlingen Askeby Örtomta har ett stort missionsengagemang i Rumänien. När den rumänske diktatorn Ceaușescu föll 1989 visades TV-inslag om fastbundna barnhemsbarn och andra svårigheter som berörde många. Flera i församlingen kände att de måste göra något och tre personer åkte till Rumänien för att se vad man kunde hjälpa till med. En av dem var Lars Gustavsson, som sedan efter många resor fram och tillbaka med sin fru Barbro fattade beslutet att flytta med hela familjen till Rumänien för att bättre kunna hjälpa på plats. De blev utsända som Elimförsamlingens missionärer 1995.

Arbetet i Rumänien har vuxit och är en egen rumänsk hjälporganisation, FCE (Fundația Creștină Elim). Den leds av rumäner och har nära koppling till EFI Fadder Insamlingsstiftelse (vilken startade i Elimförsamlingen), där frivilligarbetare jobbar för att samla in pengar till FCEs verksamhet i Marghita, Rumänien.

EFI Fadder söker Månadsgivare, vilket du kan läsa om på www.efifadder.se. Där kan du läsa om FCEs olika projekt för att stödja övergivna barn och ungdomar, funktionsnedsatta personer, fattiga romer och andra utsatta grupper av människor i Rumänien. Där kan du också teckna dig för att få EFI Fadders Nyhetsbrev.

Från hösten 2021 leder Camilla och Anders Liljeqvist arbetet i Marghita. Besök gärna deras blogg och få mer information om dem och arbetet de bedriver: VÅR RESA (liljeqvistcamilla.blogspot.com)

Du hittar dem även på Instagram @camillaoanders.

Lars och Barbo Gustavsson bor sedan en tid tillbaka i Sverige igen. Men hjärtat för Rumänien finns fortfarande kvar. Läs mer i Barbros blogg: www.rumfrrumnien.blogg.se

Kroatien

Vi har i många år underhållit och stöttat mission och kristet arbete i f.d. Jugoslavien. Genom Antun och Marija Koprivnjak har vi funnits med i arbetet i staden Vukovar på gränsen till Serbien.  Vukovar är en av de städer som blev mest bombad under kriget på 90-talet. Familjen Koprivnjak startade en lokal Pingstförsamling i Vukovar.

Den 1 juni 2018 fick Marija flytta hem till Herren. Marija som vi har varit med och stöttat i över 30 år har arbetat mycket med böcker och magasin, kvinnofrukostar, kvinnokonferenser och på fängelser.

Church On Wheels

I vår församling finns det ett stort motorintresse och därmed är det mycket naturligt att vara en stödförsamling till Church On Wheels arbete bland motorintresserade i Sverige och i Europa. Du kan läsa mer om Church On Wheels fina arbete här.

Sydafrika/Swaziland

Från och med hösten 2017 är vi med och understödjer Petra och Mattias Lindsmyr. De arbetare i EFK:s missionscenter i Nelspruit, Sydafrika och de ska betjäna hela regionen, med särskilt fokus på Swaziland. Petra ansvarar för arbetet med barns rättigheter i partnerkyrkorna och stötta det pedagogiska arbetet i partnerkyrkornas skolor. Mattias arbetar med att stötta församlingsledare i EFKs partnerkyrkor samt vara med och utveckla arbetet med Hållbar försörjning i regionen.

I vissa fall används cookie-filer på vår webbsida. Genom att fortsätta använda denna webbsida godkänner du att cookie-filer används.  Läs mer