IMG_20210822_115708
IMG_20210822_115619
895_9546
894_9484
Semla
previous arrow
next arrow

Viktig information från församlingsledningen i Corona-tider

Styrelsen och Äldste gjorde på sitt senaste gemensamma möte bedömningen att vi inte kommer kunna fira gudstjänst som vanligt i Verkstan under april och maj. Vi sörjer över det, men påminner varandra om att församlingen är mycket mer än att bara fira gudstjänst. I 1 Kor 3:13 står det ”Förstår ni inte att ni Guds tempel och att Guds ande bor i er?” Församlingen är vi var och en! Vi ber Gud om kreativitet att låta församlingslivet ta sig andra goda former i denna tid. Och vi längtar tills vi kan ses igen. Då ska vi fira!

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Myndigheterna har bett oss att undvika fysiska möten så långt det går och det vill vi följa. De gånger vi ändå möts fortsätter vi att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Gudstjänst i hemmen

Vi uppmuntrar er alla att be, läsa Guds ord och fira gudstjänst hemma. Vi länkar längre ner till några gudstjänster för barn och vuxna som församlingar i vår närhet sänder. I länken ”Hemmet som kyrka”, finns några tips för familjer med barn och tonåringar hemma. Det finns möjligheter att via telefon och dator koppla ihop sig med sin cellgrupp eller vänner och fira gudstjänst och dela gemenskap tillsammans på det sättet.

Barn- och ungdomsverksamheten

Vi kommer att fortsätta med delar av vår barn- och ungdomsverksamhet, eftersom barn och ungdomar inte tillhör någon riskgrupp och för att vi tror att de fysiska mötena är viktiga för denna grupp. Vi kommer att ses i mindre grupper samt utomhus så mycket som möjligt. Be gärna för våra barn och ungdomar och att vi ledare får förmedla hopp i denna tid!

Öppen kyrka

Det är nu extra viktigt att vi som församling ber för vår värld och att vår kyrka är öppen för den som söker tröst eller behöver prata med någon. Vi kommer att ha Verkstan öppen, ”Öppen Kyrka”, för stillhet, enskild bön och samtal på söndagar kl. 15-17, onsdagar kl. 10-12 och kl. 18-20. Välkommen om du vill sitta ner en stund, lyssna till lovsång och be. Det kommer att finnas någon att samtala med på plats. Vi hoppas även att du som av olika anledningar är hemma vill vara med och be under de här tiderna.

Samtal

Om du har förkylningssymptom ber vi dig vänligen men bestämt att alltid stanna hemma från alla sociala sammanhang. Vi förstår att den här tiden är mycket utmanande och vi vill uppmuntra er var och en att höra av er till varandra lite extra. Församlingens anställda, äldste och lyssnande medmänniska finns också att nå per telefon. Nummer finns här. Tveka inte att höra av dig om du behöver någon att prata med!

Ekonomi

Vi vill uppmuntra alla att fortsätta ge till församlingen i dessa tider för det behövs. Fast vi inte ses och kan ge vid gudstjänsten så finns PlusGiro och även Swish. Skicka gärna en Swish-gåva när du t ex ser tv-gudstjänsten på söndagen, lyssnar på närradion eller någon annan sändning via nätet. Eller lägg till en överföring till Elimförsamlingen varje månad via din bank, så missas det inte!

  • Församlingskassan PlusGiro 55 11 72-0
  • Missionskassan PlusGiro 20 03 85-3
  • Swish 123 074 64 61

Uppmuntra varandra

Någon uttryckte att vi lever i en tid av ”kollektiv svindel”. Livet är så ovisst och den här pandemin får så stora och svåra konsekvenser för oss personligen och för hela vår värld. Vi behöver påminna varandra om att Gud har oss i sin hand, Ps 139:5. Hebr 3:13 säger ”uppmuntra varandra varje dag”. Låt det vara några ledord den här tiden. Du kan uppmuntra någon genom ett samtal, skicka en hälsning med ett bibelord eller en sång. Var kreativ!

Gudstjänster via nätet

Guds välsignelse önskar församlingens äldste och styrelse!

I vissa fall används cookie-filer på vår webbsida. Genom att fortsätta använda denna webbsida godkänner du att cookie-filer används.  Läs mer